ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ITALINGUA"


ITALINGUA
ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA
TALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA TALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA TALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA ITALINGUA

Διεύθυνση ITALINGUA                                         ΑΚΗΣ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                              
Ο Άκης Ν. Λιλιόπουλος γεννήθηκε στις 10/07/1966 στην Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας. Ασχολείται με την Ιταλική γλώσσα από το 1983. 
-Αριστούχος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Firenze , μετεκπαιδεύεται στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Perugia και εξειδικεύεται στην Διδασκαλία της Ιταλικής Γλώσσας για Ξένους Η παραμονή του στην Ιταλία ήταν 6 χρόνια. Διετέλεσε -Γενικός Γραμματέας της Ιταλικής Επιτροπής Europalso (Στην Αθήνα 1900 εγγεγραμμένα Κέντρα) -Αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας PALSO (8000 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα) -Είναι Ιδρυτής, Ιδιοκτήτης και Διευθυντής του Ιταλικού Κέντρου Σπουδών ITALINGUA (www.italingua.gr) ITALINGUA Ακαδημίας 85 7ος όροφος τηλ. 2103303695 κιν. 6973745645 ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

-Καθηγητής Μουσικής,Αριστούχος του Ωδείου Πειραιώς, διδάσκει Βυζαντινή Μουσική στον Αγ. Δημήτριο των Όπλων, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Σχολή Αναγνωρισμένη από το Κράτος που χορηγεί Πτυχία και Διπλώματα Καθηγητών και στην ίδια ενορία είναι και Πρωτοψάλτης. Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Ακροάσεως Ιεροψαλτών.
-Στην Βυζαντινή Μουσική τον μύησε ο πατέρας του Νικόλαος Λιλιόπουλος, Ιατρός-Ιεροκύρηκας και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής, για αρκετά χρόνια στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Νικαίας. Τα πρώτα μαθήματα τα πήρε από τον ίδιο τον πατέρα του. Κατόπιν για μια δεκαετία και πλέον είχε Δάσκαλο τον Γεώργιο Τσατσαρώνη.
-Δάσκαλός του υπήρξε επίσης ο Μουσικώτατος  Κωνσταντινουπολίτης Φώτιος Γιαννακάκης, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου οδού Λένορμαν. Αυτός όμως που τον καθοδήγησε στα μυστικά μονοπάτια της Βυζαντινής Μουσικής  είναι ο Διακεκριμένος Μουσικοδιδάσκαλος και Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Παλαιού Φαλήρου, Δημήτριος Βερύκιος ο οποίος και τον οδήγησε στο Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικοδιδάσκαλου από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Πειραιώς.
-Σε ηλικία 15 ετών διορίζεται Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη (ροσινιόλ) Περιστέρι. Σε ηλικία 18 ετών αναχωρεί για Ιταλία για σπουδές. Εκεί ψάλλει σε διάφορους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας. Το 2000 δίνει Συναυλία (ΣΟΛΟ) Εκκλησιαστικής Ορθόδοξης Μουσικής (concerto di musica bizantina) συνοδεία «ισοκράτη» στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Don BoscoSalesiani της πόλεως LAQUILA που ανήκει στο VATICANO, όπου καταχειροκροτήθηκε από κατάμεστο πλήθος ιταλών..  Σε ηλικία 25 ετών επιστρέφει από την Ιταλία, έχοντας ολοκληρώσειν τις σπουδές του και αναλαμβάνει το Αριστερό Αναλόγιο ως Λαμπαδάριος του Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του ομώνυμου Δήμου. Το υπηρέτησε για 7 έτη και κατόπιν ως Λαμπαδάριος στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας του Δήμου Νικαίας για 2 έτη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές χορωδίες εντός της Eλλάδος με χοράρχες τους Γεώργιο Τσατσαρώνη, Δημήτριο Βερύκιο, Φώτη Γιαννακάκη, Ηλία Γιουρούκο.  
-Διετέλεσε Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγ. Αναργύρων ο οποίος ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, 
-Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων του Δήμου Βριλησσίων και 
-σήμερα υπηρετεί ως Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου 
-διδάσκει και στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του ιδίου Ναού που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
-Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αττικής «ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ» και Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιεροψαλτών. 
-Σήμερα ανήκει ως μέλος στον σύλλογο Ιεροψαλτών Αθηνών  «Ρωμανός ο μελωδός». 
-Έχει «ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ» από την ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ» στην Πανελλήνια διοργάνωση «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΗΤΑ» για την επίδοσή του στην Βυζαντινή Μουσική.
-Ταυτόχρονα είναι Ιδρυτής, Ιδιοκτήτης και Διευθυντής του Προπανεπιστημιακού Κέντρου Σπουδών ITALINGUA  Ακαδημίας 85, στην Πλ. Κάνιγγος  (www.italingua.gr)  με μια δύναμη 15 καθηγητών και 250 μαθητές κάνοντας προετοιμασία για όλες τις Πανεπιστημιακές σχολές των ΑΕΙ Ιταλίας.
-Είναι έγγαμος με την Κυριακή-Αλεξία Δάρρα και έχει 4 τέκνα τον  Νικόλαο  τον Αθανάσιο, τον Κωνσταντίνο και την Αγγελική Γαρυφαλιά.
                                                 
                                             ΑΛΕΞΙΑ ΔΑΡΡΑ

Η Κυριακή-Αλεξία Δάρρα είναι η Διευθύντρια Γραμματείας και Προσωπικού. Εργάζεται στο ITALINGUA από το 2001. Εξειδικευμένη στην Λειτουργία Ομάδας, Δημιουργική με ιδιαίτερη έμφαση στην Ηγεσία και την παρακίνηση. Leader στο χώρο του Managment και του Marketing στο Προγραμματισμό και την Οργάνωση Δραστηριοτήτων, είναι ο πυρήνας για την λήψη αποφάσεων.
Ως Γραμματεύς έχει την ευθύνη για την αξιολόγηση και τα συστήματα αξιολόγησης του προσωπικού.
Συμμετείχε πολλάκις φορές  ως διοργανώτρια εξετάσεων σε πολλές πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα-Κοζάνη-Τρίπολη-Καστοριά-Βέροια-Αγρίνιο-Αλεξανδρούπολη) του Πανελληνίου Συνδέσμου EUROPALSO, καθώς επίσης και του UNIVERSITY OF LANCASHIRE που χορηγεί αναγνωρισμένα και επίσημα Διπλώματα σε όλο το κόσμο αλλά και από το ΑΣΕΠ. Είναι έγγαμη με τον Άκη Ν. Λιλιόπουλο και έχουν 4 παιδιά.